onsdag 10 april 2013

Lean Coffee Göteborg

Folk världen över som är intresserade av smidiga arbetsmetoder har startat en liten trend: att med jämna mellanrum träffas och diskutera detta över en kopp kaffe: Lean coffee. För att få någorlunda struktur i samtalet börjar deltagarna med att skapa en behovslista (backlog) för diskussionen (alla bidrar med ett ämne), som sedan rangordnas (alla får två röster att lägga på ämnena). Processen beskrivs i denna lilla video.

Nu är tanken att vi gör detsamma i Göteborg. Mellan 7.15 och 8.45, onsdagar jämna veckor sitter vi på Espresso House på Göteborgs Central. Det strukturerade samtalet äger rum mellan 7.30 och 8.30. Tanken och förhoppningen är att få med folk från högst olika branscher och situationer, så att det inte blir ännu en metodgrupp för folk som är i IT-svängen. Målet är intensiv korsbefruktning.

Första tillfället alltså onsdag i vecka 16, den 17 april. Komsi komsi!

Bilden är från @KevinTretherwey.

6 kommentarer:

 1. Intensiv korsbefruktning är bra :)

  SvaraRadera
 2. JA! Det kan bli lite roliga bastarder av det ibland, men de livskraftiga tankarna överlever!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Kul initiativ! Pågår det fortfarande? :)

  SvaraRadera
 5. Tyvärr inte. Jag fick så många uppdrag utanför stan att jag inte kunde upprätthålla det. Men jag tror nåt gäng på Lindholmen håller på.

  SvaraRadera
 6. Tyvärr inte. Jag fick så många uppdrag utanför stan att jag inte kunde upprätthålla det. Men jag tror nåt gäng på Lindholmen håller på.

  SvaraRadera