söndag 5 april 2015

Beräkna lön i en formel (GBG 14 april och STHLM 20 april)

[ UPPDATERING ] Tyvärr är träffen i Göteborg inställd! Inget möte den 14 april i Göteborg alltså.

Vårt nätverk för agilister i alla branscher, Agile People, kommer att ha nätverksträffar i både Göteborg (tisdag 14 april) och Stockholm (måndag 20 april) om just det här med att öka den upplevda rättvisan i lönen genom att beräkna den i en öppen pch transparent formel.

Bolaget som gör appen Buffer använder detta, och de förklarar varför i en bloggpost.

På nätverksträffen (som är helt gratis) får vi möjlighet att lära oss om hur de gör på Buffer, och vad det har inneburit. Och vi får möjlighet att tillsammans prata om för- och nackdelar med olika principer för hur lön och andra ekonomiska ersättningar sätts.

Det är intressant att se olika bolag testa olika vägar. Forskningen kan ge oss indikationer om att transparenta löner i teorin bör ge vissa effekter. I och med att olika bolag testar kan vi andra stå bredvid och lära oss hur det förhåller sig i principen. Tack vare dagens fantastiska informationsflöde har vi möjlighet att lära oss mycket snabbare än någonsin tidigare.

Aldrig förr har vi haft så stora möjligheter att på ett kontrollerat och verifierat sätt utveckla arbetslivet till det bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar