lördag 2 december 2017

Tomtens digitaliseringsresa, lucka 3

– Och här har vi en robotiserad ren, sade en ingenjörsnisse och visade en fyrbent stålkonstruktion med lysande röd nos och glänsande horn av aluminium.

Flyte och hans nissar hade arbetat hårt hela natten i det nyinrättade innovationslabbet med att ta fram prototyper. Tomten log förtjust.

– Hur styrs den? frågade han.

– På distans, sade en datanissa. Renarna i det vanliga renspannet står på ett löpband i stallet med VR-glasögon på sig där de ser vad robotrenarna ser. När renarna i stallet drar åt något håll styrs robotarna i samma riktning.

– På så vis behöver vi inte frångå våra processer! sade processnissen. Vi tänkte först ha en självkörande släde men det hade brutit mot förordningen att det måste vara renar som drar!

– Att behålla våra interna arbetssätt var även ett viktigt krav för den nya önskelisteappen som vi rullar ut till alla barn i morgon, sade mellanchefsnissen. Barnen ser bilder på allt de kan önska sig, och appen omvandlar deras önskningar till PDF-dokument som skrivs ut. Via det lokala postkontoret postas listan automatiskt till oss.

– Vi slipper felstavade adresser, oläslig handstil, och barnen kan inte längre önska sig vad som helst, sade processnissen nöjt. DET HELA BLIR MYCKET EFFEKTIVT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar