torsdag 11 december 2014

Kurs: Lotsa till självstyre i Göteborg (26/3)

Som jag skrev om tidigare ska jag i vår ge en heldagsutbildning i hur man kan bedriva ett coachande ledarskap inuti eller för ett arbetslag som vill bli mer självgående (och därmed agila). Är du teamcoach, scrummaster, linjechef, leanvägvisare eller liknande kan detta vara något för dig. Arbetsnamnet är just nu "Lotsa till självstyre".

Det är svårt med namn. Man hade kunnat kalla kursen "Agilt ledarskap" eller "Masterclass i agil lagcoachning" eller en massa andra saker. Men varje namnförslag beskriver bara någon aspekt av innehållet, och utlämnar en massa annat. Jag fastnade till slut för "Lotsa till självstyre" för det uttrycker både målet: ett självgående gott gäng som jobbar bra ihop, och vägen dit: att man lotsar mer än styr.

Nu har vi ett datum spikat också, det blir torsdag 26 mars 2015. Kursen kostar 6000 kronor plus moms, pågår från klockan 9 till 16.15, och innehåller god fika, god lunch, goda kunskaper, goda samtal, och lite kursmaterial.

Kursen går av stapeln hos Squeed i Göteborg, som visserligen är ett IT-bolag men notera att den här kursen inte innehåller något IT-specifikt. En scrummasterutbildning förutsätter Scrum, en metod som har systemutvecklingsrötter. Den här kursen lär istället ut ett coachande agilt ledarskap, oavsett inom vilken bransch du jobbar i.

3 kommentarer:

  1. Jag är intresserad, hur kan jag anmäla mig?

    SvaraRadera
  2. Skicka e-post till ola punkt berg snabel-a fundament punkt se.

    SvaraRadera
  3. Uppdatering: skicka e-post till sales@squeed.com

    SvaraRadera